D1 u Vyškova

Dne 19. září 2015 byl po osmi letech výstavby zprovozněn tunelový komplex Blanka. Soustava tří tunelů – Brusnice, Dejvice a Bubeneč – o celkové délce 5,5 km se nachází mezi mimoúrovňovými křižovatkami Malovanka a Pelc-Tyrolka. Před MÚK Malovanka navazuje na již dokončenou část Městského okruhu a Patočkovu ulici. Na významné městské komunikace tunely napojují i další mimoúrovňové křižovatky – Prašný most a Letná (U Vorlíků). U trojského vyústění Bubenečského tunelu se nachází mimoúrovňové napojení nového Trojského mostu. Celkové náklady na stavbu přesáhnou 43 miliard korun.

Vytvoření kapacitního spojení k mimoúrovňové křižovatce Pelc-Tyrolka zřejmě přinese snížení intenzity dopravy na povrchových komunikacích, například v ulici Milady Horákové a na Severojižní magistrále, na druhou stranu ale také zvýší tlak na výstavbu východní části Městského okruhu. Navazující komunikace, ulice Povltavská a Čuprova, jsou až k MÚK Balabenka pouze dvoupruhové. Navrhované „dočasné“ řešení pomocí tzv. Průmyslového polookruhu (ulic Kbelská a Průmyslová) jen zhorší neúnosnou situaci v ulici V Holešovičkách. V nedohlednu je i výstavba tzv. Libeňské spojky, která by kapacitně propojila Městský okruh (ulici Čuprovu) s Proseckou radiálou (ulicí Libereckou).


© 2002 – 2024 ceskedalnice.cz

info@ceskedalnice.cz | Poslední změna stránky 15. 2. 2016 | RSS Novinky

Obsah stránek ceskedalnice.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.

Používáme WordPress